Over mij 

Persoonlijk

Ik ben in 1957 geboren in Rotterdam en sinds 1977 getrouwd. We hebben zeven kinderen en zes kleinkinderen. Met één van mijn zoons deel ik de passie voor natuurfotografie en we gaan dan ook regelmatig samen de natuur in of gaan op een safari in het buitenland. Op ons verlanglijstje staat India voor een tijgersafari. Helaas is er door COVID-19 nog niet van gekomen.

Loopbaan

Ik heb na de middelbare school de opleiding voor leraar basisonderwijs gevolgd en vervolgens de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Ik geef inmiddels geen bewegingsonderwijs meer, maar richt mij op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leraren. Ik gaf tot 31 augustus 2022 les op de Driestar hogeschool in de Master Leren en innoveren. Ik richtte me daarbij op de studieonderdelen ‘professionele en persoonlijke ontwikkeling’ en ‘Onderzoekend innoveren’. Per 1 september 2022 ben ik met pensioen gegaan. Niet om niet meer actief te zijn voor het onderwijs, maar juist het onderwijs te dienen met het door mij onderzochte en ontwikkelde gedachtengoed in mijn promotieonderzoek. Daarbij wil ik nieuwe onderzoeksvragen, die tijdens mijn promotie naar boven gekomen zijn, nader onderzoeken. Daarvoor wil ik als zelfstandig ondernemer op scholen cursussen aanbieden en data verzamelen om antwoorden te vinden op de onderzoeksvragen.

Onderzoek

Vanaf 2009 heb ik mij bekwaamd in het doen van onderzoek en in 2021 ben ik gepromoveerd op het proefschrift "Het werken met kernkwaliteiten in het basisonderwijs. Onderzoek naar het versterken van welbevinden en het verhogen van het zelfbeeld bij leerlingen in het basisonderwijs met behulp van kernkwaliteiten". Ga voor verdere informatie hierover naar de pagina 'kernkwaliteiten'.